Werkwijze

Onze werkwijze bestaat uit enkele basisstappen om tot een finaal product te komen. Hierbij wordt telkens rekening gehouden met de unieke productietechniek.

3D printen is DE voorkeurstechniek als het gaat om prototypes of een kleine serieproductie (enkele tientallen exemplaren). Er is immers geen basiskost voor productie wegens het ontbreken van een dure gietvorm.

Onze huidige capaciteit is onderdelen tot 3m in lengte en een totaal bouwvolume van 3.6 m³.

 

1: 3D ontwerp

Er kan vertrokken worden van een aangeleverde (3D) tekening. Maar ook CAD ontwerp en (reverse) engineering behoren tot de mogelijkheden. Ook kan via sterkteberekeningen een optimaal ontwerp bekomen worden. Hierbij is het design niet gebonden aan klassieke profielen of vormen. Maatwerk is hierbij meer de regel dan de uitzondering.

Bij het ontwerp moet rekening worden gehouden met de eisen van de Design guide

2: Voorbereiding 3D printen

Een belangrijke stap is van het (3D) ontwerp een printbaar bestand maken. Hierbij wordt het ontwerp geoptimaliseerd voor het 3D printen. Dit verzekert een kwalitatief eindproduct met een minimale productietijd.

Materiaalkeuze, wanddikte en vulgraad worden bepaald om te voldoen aan de gestelde eisen.

3: Printen

Stukken worden bij ons geprint in hoog performante kunststof met kleur naar keuze. Complexe geometrieën, functionele stukken en niet-massieve onderdelen zijn enkele van de technieken waarmee de 3D print techniek zich onderscheidt.

Naar wens worden de producten na het printen nabewerkt om zo een afwerking of tolerantie naar keuze te bekomen.